Iz premijerovog kabineta potvrdili da je razgovarao s ambasadorima EU o temeljnom ugovoru, tvrde da će zatvaranje tog pitanja ubrzati evropsku agendu

Sudbina Vlade u rukama DPS-a

Abazović i patrijarh SPC Porfirije, Foto: gov.me

Demokratska partija socijalista (DPS) još nije odlučila šta će preduzeti ako Vlada premijera Dritana Abazovića u petak, uprkos protivljenju te stranke, usvoji tekst temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

Sagovornik “Vijesti” iz DPS-a rekao je da u toj partiji, od čijih 29 glasova u parlamentu dominantno zavisi opstanak Vlade, još nemaju konačni stav o narednim potezima, koji će, kako je pojasnio, zavisiti i od ostalih stranaka skupštinske većine koje se protive brzom rješavanju pitanja temeljnog ugovora.

”Zasad provijava stav da sa pitanjem temeljnog ugovora ne treba žuriti, što je poručio i predsjednik DPS-a Milo Đukanović”, kazao je izvor.

Na tom fonu je i jučerašnja poruka poslanika DPS-a Andrije Nikolića, koji je u parlamentu kazao “da bi se od ogovorne vlade očekivalo da uvaži upozorenja i sugestije koje je dobila od zainteresovane javnosti” i da bi “vjerovatno bilo racionalno izbjeći takav scenario za petak i potencijalne rizike uvođenja u novu političku nestabilnost”.

Source link: www.vijesti.me