CLS: Gradonačelnik ne poznaje materiju javnih garaža u Beogradu

foto FoNet/SNS

Izjava gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da će tražiti izmene propisa kojima će se dozvoliti i privatnicima da grade javne garaže, pokazuje elementarno nepoznavanje funkcionisanja grada, upozoravaju iz Centra za lokalnu samoupravu.

Kako navode, u Beogradu je već dozvoljeno da privatnici, uz dozvolu Grada, grade i poseduju javne garaže, a mogu, ukoliko žele, potpisati ugovor o tehničkoj saradnji sa JKP Parking servisom o upravljanju i održavanju takvih objekata.

„To je na primer slučaj sa javnom garažom u centru grada u Baba Višnjinoj ulici koja je u privatnom vlasništvu, a i dve buduće garaže koje gradonačelnik pominje, u Vlajkovićevoj i Skerlićevoj, takođe će biti u privatnom vlasništvu firme Everston doo, koja pripada kineskoj grupaciji koja je dobila tender u 2020. godini da gradi i poseduje više garaža u centru grada“, ukazuju u saopštenju.

Može li Šapićev mandat da se završi i pre eventualnih novih izbora?

„Gradonačelnik Beograda bi trebalo da poznaje gradsku odluku o javnim parkiralištima i aktuelna javno-privatna partnerstva za izradu javnih garaža“, izjavio je direktor CLS-a Nikola Jovanović, i dodao da „Centar za lokalnu samoupravu stoji na raspolaganju za besplatnu obuku visokih gradskih funkcionera u vezi sa funkcionisanjem Grada Beograda“.

Pavlović: Izborom Šapića prekršen zakon, upućujemo žalbu Upravnom sudu (VIDEO)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs