Bojan Klačar: Izbor Šapića za kandidata za gradonačelnika sprečio njegovu moguću saradnju sa opozicijom

foto FoNet Božana Pavlica

Efekat biranja Aleksandra Šapića za kandidata za gradonačelniika na današnjoj sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke je zaustavio moguću saradnju Šapića i opozicije, komentariše za Danas Bojan Klačar, programski direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID).

Govoreći o posledicama biranja ovog kandidata da bude gradonačelnik, što se očekuje kao izvesnost u smislu potvrde u Skupštini grada Beograda, na rejting Srpske napredne stranke, sagovovrnik Danasa kaže da efekat Šapićevog dolaska na čelo grada sada nema veliki uticaj na rejting jer su birači o tome već zauzeli stav.

SNS zvanično podržao Aleksandra Šapića za gradonačelnika Beograda

– Očekivanja javnosti su bila veća, ali se na kraju ispostavilo da Šapić nije pogurao stranačke rejtinge. Međutim, to i dalje ne znači da bi on samostalno bolje prošao, a na ovaj način je SNS zaustavio moguću saradnju Šapića i opozicije. Šapić je najlogičniji izbor SNS, on je bio u kampanji, tako je najavljen i to je najprirodnije rešenje – smatrasagovornik Danasa.

Kako dodaje, Koliko god da dolazi u nezgodnom momentu na čelo grada, a pod tim podrazumeva, mala većina, kao i dugo vremena u medijskoj ilegali, Šapić će dobiti priliku da obavlja posao za koji se bori tokom čitave političke karijere.

– Mnogi analitičari ga potcenjuju, ali se previđa da Šapić najbolje poznaje grad od svih protivkandidata i ja ne isključujem mogućnost da Šapić za kratko vreme bude u prilici da uradi neke dobre stvari za Beograd – zaključuje programski direktor CeSID.

Bojan Klačar: Izbor Šapića za kandidata za gradonačelnika sprečio njegovu moguću saradnju sa opozicijom

Foto: FoNet/Nenad Đorđević

U osvrtu na sve optužbe i sumnje na korupcionške sfere, koje opterećuju ovog nekadašnjeg vrhunskog sportistu, „demokratu“ i dugogodišnjeg predsednika opštine Novi Beograd. Bojan Klačar kaže da „postoji percepcija da Šapić nema potencijal da obavlja posao gradonačelnika“.

– Ali Šapić ima iskustvo u lokalnim temama punih 13 godina i ne treba da bude prerano otpisan. Dobiće priliku koju je tražio i samim tim šansu da se pokaže u pravom svetlu. Da li će u tome uspeti ne znamo barem dok ne izloži plan, ali će imati priliku i ne treba ga u tome potcenit – zaključuje Bojan Klačar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs