Tužiteljstvo je odbacilo prijavu protiv njega

Mučna priča navijača puštenog nakon 17 dana: 'Policajci su dvojicu natukli kao životinje, nas je spasio video...'

FOTO: Screenshot/Nova TV

U kaosu i divljanju dijela navijača Torcide, koji su prije 18 dana na A1 napali policajce, zatekla su se i četvorica mladića koji s neredima nemaju nikakve veze. Ipak, neko vrijeme su proveli u istražnom zatvoru, a onda je Tužiteljstvo odbacilo prijavu protiv njih te ih pustilo na slobodu. Jedan od četvorice svoju je priču iznio za Novu TV.

Ispričao je kako mu je to bio prvi odlazak na Hajdukovu utakmicu, ali da mu je nakon svega proživljenog sada i zadnji. Taj 21-godišnjak, koji se zatekao u koloni navijača, u istražnom je zatvoru nakon toga proveo 17 dana. “U Remetincu sam preživio strašenje policajaca koji su nam govorili da ćemo biti pet godina u zatvoru, lupanje pendrecima po vratima”, priča te dodaje kako je potom premješten u Bjelovar gdje mu je bilo bolje.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Kako je uhićen?

Opisuje i što se dogodilo te noći na autocesti. Nije nikog poznavao, tvrdi, osim svojih prijatelja iz vozila. “Kad smo prošli Lučko počeli su nas kombiji prestizati – to su bili naši članovi Torcide i odjednom se kolona zaustavila i počeli su bacati baklje”, priča. Iz automobila, kaže, nisu izlazili. Gledali su što se događa, snimali sve pa i ponašanje policajaca. Jedan od videa koje su snimili poslužio im je kao dokaz da nisu bili u neredima.

“Gledali smo kako tuku kombi ispred nas, to je bilo stvarno užasno gledati. U tom kombiju su bila dva neka mladića, policajci su ih natukli kao životinje, svi su jaukali.” I oni su se, kaže, tresli od straha i čekali kad će doći red na njih. “Policajac je došao, bubnuo nam po prozoru, izvukao nas iz auta i dok nas je vadio van tukao nas je pendrekom i kad nas je bacio na tlo pogodio nas još nogom u rebra”, rekao je.

‘Može tražiti naknadu’

Tvrdi da nitko od njegovih prijatelja nije huligan. Navodi i kako im u policiji u Jastrebarskom dva dana nisu dali jesti, niti piti niti obavljati nuždu. Nakon svega, osjeća tugu i žao mu je što su roditelji zbog onog što im se dogodilo morali trpjeti i plakati “znajući da su im djeca ni kriva ni dužna završila u zatvoru”. Dodaje kako su i sami plakali u ćelijama.

Preostaje mu samo tražiti naknadu za 17 dana istražnog zatvora. Potvrđuje to njegov odvjetnik Neven Gotal. “Može tražiti naknadu novčanu, to je nekakvih 350 kuna po danu i to je sve”, kaže. Vjeruje da ima još onih koji su se zatekli na krivom mjestu, zaglavljeni u koloni. “Kad je došla policija, teško da je policija taj tren mogla utvrditi tko je došao s mjesta nereda, a tko je stajao i gledao”, dodao je Gotal. U istražnom zatvoru još je 38 navijača. Neki čekaju odluku o žalbi, neki o produljenju istražnog zatvora.

Source link: www.telegram.hr