"Retrogadne politike, politike prošlosti zasnovane na međusobnom nepoštovanju i potenciranju konflikta su sve zemlje Zapadnog Balkana zadržale ovdje gdje su one sad"

Abazović: Ako neko misli da može sam u 21. vijeku sretno mu bilo, takva politika je pogubna

Foto: Printscreen YouTube

Prošlost ne možemo da promijenimo, sve što možemo da promijenimo je budućnost. Inicijativu Otvoreni Balkan doživljavam kao jednu ispomoć u tome da zajednički stvorimo bolju budućnost, zasnovanu na ekonomskom progresu, na biznisu, većnoj mobilnosti građana, većoj mogućnosti da ostvarujemo saradnju na svim poljima.

To je na otvaranju Samita Inicijative «Otvoreni Balkan» kazao predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

Poručio je da će nezavisno od toga kako se inicijativa zove, svaka koja može voditi ka bilo kakvom progresu i pomirenju imati podršku Vlade Crne Gore.

«Prva stepenica je da sjednemo zajedno i vodimo dijalog ka povećanju našeg međusobnog povjerenja. Ono vodi ka tome da se ne plašimo jedni drugih i da zajednički stupamo u akcije koje podrazumijevaju stvaranje klime progresa u regiji. Retrogadne politike, politike prošlosti zasnovane na međusobnom nepoštovanju i potenciranju konflikta su sve zemlje Zapadnog Balkana zadržale ovdje gdje su one sad», poručio je.

Source link: www.vijesti.me