"Novi GST ima početne evidentne rezultate. Isto tako imamo zastoj u slučaju uloge policajaca (Petra) Lazovića i (Ljuba) Milovića, a u vezi sa SKY aplikacijom. Milo Đukanović je zainteresovan da se to ne dira, da u Tužilaštvu zaustavi promjene i ostvari kontrolu, a kao krajnji cilj da ovom većinom proba da osvoji još jedan predsjednički mandat, kako bi ova Vlada prerasla u političku"

Bulatović sumnja u deblokadu pravosuđa: DPS hoće da oslabi Novovića

"Raniji GST bio stub režima Đukanovića, kao i zaštitnik svih afera": Novović, Foto: Boris Pejović

Član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) i skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Predrag Bulatović izrazio je bojazan u debolokadu pravosudnih institucija, optužujući Demokratsku partiju socijalista da želi prevrat u tužilaštvu.

U izjavi “Vijestima” on tvrdi da je Državno tužilaštvo ključna oblast i pitanje gdje će se prelamati svi odnosi u Crnoj Gori.

Iz vrha nove parlamentarne većine u nekoliko navrata stizale su najave da bi uskoro moglo doći do dvotrećinske (54) ili tropetinske većine (49) za izbor članova Sudskog savjeta, sudija Ustavnog suda i VDT-a. Da će učestvovati u tim pregovorima, potvrdio je i Front.

”DF je ukazivao da je raniji GST bio stub režima Đukanovića, kao i zaštitnik od svih afera i jasno je da se taj gubitak od strane bivšeg režima sada pokušava nadoknaditi. Želi se prevrat u Tužilaštvu, kroz novu većinu i dostizanje većine od 49 poslanika. Dobri poznavaoci prilika i pažljivi pratioci javne scene već su uočili koji kandidat za VDT objedinjava Đukanovića i premijera Dritana Abazovića”, navodi poslanik.

Source link: www.vijesti.me