CRTA: U Velikom Trnovcu, na parlamentarnim izborima, do 12 časova glasalo 11,7 odsto birača

Foto: Ana Milošević/Danas

U Velikom Trnovcu kraj Bujanovca, na jednom biračkom mestu, na ponovljenim izborima za narodne poslanike, do 12.00 glasalo je 11,7 odsto od broja upisanih birača, objavila je posmatračka misija CRTA.

CRTA je na Tviteru precizirala da je do podne glasalo 127 birača od 1.089 upisanih u birački spisak.

Na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu izbori se ponavlju drugi put jer je glasanje 28. aprila, kada su prvi put ponovljeni, poništeno zbog nepravilnosti.

CRTA je navela da je 28. aprila, do 12.00 na tom biračkom mestu glasalo 179 birača, od 1.089 upisanih u birački spisak, odnosno 16,4 odsto.

Po odluci Republičke izborne komisija (RIK) parlamentarni izbori u Velikom Trnovcu se održavaju danas od 07.00 do 20.00 sati, a štampano je 1.089 listića na srpskom i albnskom jeziku.

„Koalicija Albanaca doline“, čiji poslanički kandidat je Šaip Kamberi, po ranijim procenama ima šanse da osvoji jedan poslanički mandat, ukoliko bi danas dobila oko 650 glasova.

Tu koaliciju koja ima status manjinske stranke, uz Partiju za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija  čine i Demokratska partija Nagiba Arifija i Pokret za demokratski progres Šćiprima Musliju.

Okuplja Albance sa područja Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Na izborima 3. aprila nije prešla cenzus, kao ni Lista „Alternativa za promene – Albanska demokratska alternativa“ koja deluje na istom području.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs