OGLAS

Stanivuković se sastaje sa “gdinom Schmidtom”, otkrio kako će se ponašati Vijesti Autor:Faruk Međedović25. maj. 202222:43

Stanivuković se sastaje sa “gdinom Schmidtom”, otkrio kako će se ponašati

Izvor: N1

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kazao je da se u četvrtak sastaje sa visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Christianom Schmidtom.

Stanivuković je na zvaničnom Twitter profilu napisao kako se “sutra sastaje sa gospodinom Schmidtom”.

Poručio je kako će se ponašati u skladu sa zaključcima NSRS.

“Zauzet ćemo stavove koji su u interesu Republike Srpske i u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, ali pokazati i otvorenost i spremnost na dijalog”, napisao je banjalučki gradonačelnik.

Inače, vlasti u entitetu Republika Srpska, ali i opozicija, ne priznaju Schmidta za visokog predstavnika u BiH. Taskođer, NSRS je donijela zaključke prema kojima “predstavnici stranaka iz RS odbacuju nametnute odluke visokog predstavnika (tzv. Inzkov zakon), smatraju ih neprihvatljivim i ništavnim”.

“Smatramo da ne postoje uslovi za donošenje odluka srpskih predstavniika u ‘zajedničkim’ institucijama, osim u slučajevima kada je neophodno učešće radi sprečavanja donošenja odluka protivno interesima Republike Srpske sve dok se ne razriješi pitanje nametnutog zakona”, navodi se u jednom od tih zaključaka.

Source link: ba.n1info.com