Povodom hapšenja čelnika u pravosuđu, poručio je da SDT i svi državni organi imaju njegovu punu podršku ne želeći da komenatariše nijedan slučaj pojedinačno

Đukanović: Ne strijepim od tužilaštva, radim po Ustavu

Đukanović, Foto: Luka Zeković

Predsjedni države Milo Đukanović rekao je danas da je Crna Gora za 16 godina postigla značajne rezultate, lider je u evropskim integracijama i respektabilan susjed.

«Obnavljajući državnost odredili smo jasan cilj — evropske vrijednosti, što je bilo ugroženo posljednje dvije godine», rekao je Đukanović na godišnjoj konferenciji za novinare na Cetinju.

Prema njegovim riječima, nakon izbora 2020. godine mnogo toga je u Crnoj Gori ne slučajno, nego sasvim planski, zaustavljeno i blokirano, „jer je rezultat parlamentarnih izbora u krugovima nacionalista i u Crnoj Gori i izvan nje viđen kao nova šansa za velikodržavne ideje i projekte“. Đukanović je rekao da je rezultat izbora viđen i kao nova šansa za rusku destrukciju Evrope i Zapada, za šta je Balkan uvijek pogodno tlo. «Uprkos svim tim izazovima i anticrnogorskom djelovanju dijela pobjedničke većine koja je formirala vladu 2020. godine, Crna Gora je ostala na evropskom i evroatlantskom kursu“, istakao je Đukanović.

Đukanović: Ne strijepim od tužilaštva, radim po Ustavu

foto: Luka Zeković

Source link: www.vijesti.me