Neuspjesi dokazuju strateški loš menadžment njihovih sposobnosti i neuspjeh Rusije da osigura nadmoć u zraku

Britansko izvješće otkriva, ruska elitna jedinica pretrpjela značajne gubitke zbog loših odluka vrha

FOTO: Sputnik via AFP

Britansko ministarstvo obrane objavilo je najnovije obavještajne podatke o stanju na bojištu u Ukrajini. Pišu da je ruska elitna zračno desantna jedinica (VDV) pretrpjela “značajne žrtve” od početka rata.

Radi se o jedinici s 45.000 vojnika koja je bila uključena u nekoliko “zamijećenih taktičkih neuspjeha” tijekom invazije, javljaju Britanci. “Oni uključuju pokušaj napredovanja na Kijev preko Hostomela u ožujku, spori napredak ka Izjumu u travnju i nedavni neuspjeli prelazak preko rijeke Sieverski Donjeck”, dodaju.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Procjenjuju da su Rusi poslali ovu jedinicu u borbe koje su prikladnije za pješaštvo s jačim naoružanjem te da je stoga došlo do brojnih žrtvi i toj jedinici. “Mješoviti uspjesi vjerojatno pokazuju strateški loš menadžment njihovih sposobnosti i neuspjeh Rusije da osigura nadmoć u zraku”, dodali su.

Kažu da su do ovoga dovele i Putinove investicije u vojsku

“Ovo naglašava kako su Putinove investicije u oružane snage u zadnjih 15 godina dovele do nejednakog rasporeda snaga”, dodaje se u izvješću. Britansko ministarstvo podsjeća i da Rusija nije uspjela predvidjeti ukrajinski otpor te da su ruski zapovjednici doveli do značajnih gubitaka i u drugim elitnim jedinicama.

Napominju i da su u VDV-u uglavnom vojnici koji su profesionalci te da članovi ove jedinice imaju elitni status i veću plaću od drugih.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Source link: www.telegram.hr