OGLAS

Dodik: Navodno su Srbi i Hrvati manjina u BiH, a Izetbegović inscenirao popis Vijesti Autor:N1 BiH19. maj. 202220:454 komentara

Dodik: Navodno su Srbi i Hrvati manjina u BiH, a Izetbegović inscenirao popis

Izvor: Čović, Izetbegović i Dodik (N1)

Kada nestane logika, nastane Bosna i Hercegovina, citat je koji najbolje opisuje svaku pojavu u BiH, izjavio je član državnog predsjedništva Milorad Dodik, komentarišući mogućnost da mu bude zabranjeno da se kandiduje na opštim izborima zakazanim za 2. oktobar.

“To je citat koji može da objasni svaku pojavu u BiH. Tako i to. Ja sam čovjek koji nema nijednu sudsku presudu, protiv koga se ne vode nikakvi ozbiljni procesi, koji se apsolutno nije ogrešio o postojeće pravo. Borim se za slovo Dejtonskog sporazuma, a oni mi kažu da rušim Dejtonski sporazum”, rekao je Dodik.

Podsjetio je da od 2006. dobija sve izbore, a od kada postoji Republika Srpska na svim izborima je, kaže, rastao i na svim izborima bio pobjednik.

“E sad, ne znaju šta sa mnom da rade. Sprovode ankete po kojima stojim dobro, da je Dodik, gdje god se pojavi pobjednik, da je SNSD najozbiljnija partija u Republici Srpskoj, da se ne rasipa, već da se ukrupnjava, da ima podršku, da je sada na 34 posto podrške, a do izbora će se rejting povećati. I sada hoćete da kaznite mene i Čovića i dva od tri naroda”, rekao je Dodik za Sputnjik.

Sa druge strane, dodao je, podržavaju se one snage koje krše Dejtonski sporazum…

“SDA je jedina partija u BiH koja ima antidejtonski program, napisan, usvojen na kongresu. To nije problem. Bakir Izetbegović kaže da ne može da dozvoli da Srbi i Hrvati odlučuju u BiH jer su navodno manjina, a on ukrao i inscenirao popis. I to niko neće da raščisti, samo se akumulira”, napomenuo je Dodik.

Zato je najvažnije, istakao je, da se očuva stabilnost i mir, a to znači da nema sankcija za Rusiju, da se čuva homogenizacija Srba u Republici Srpskoj oko programa koji garantuje stabilnost i mir i da se “pokušaju vratiti nadležnosti koje po Ustavu pripadaju”.

Source link: ba.n1info.com