«Mislim da samo jednom zajedničkom saradnjom možemo da dođemo do rezultata koji će služiti na ponos našoj zemlji i našim parterima», kazao je Abazović

Abazović: Organizovani kriminal na Zapadnom Balkanu je prijetnja i EU i evropskim državama

Abazović i De Bol, Foto: Vlada Crne Gore

Organizovani kriminal u regionu Zapadnog Balkana je direktna bezbjednosna prijetnja i Evropskoj uniji (EU) i evropskim državama, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

Iz Vlade je saopšteno da je Abazović danas boravio u Hagu gdje je posjetio sjedište EUROPOL-a i razgovarao sa izvršnom direktoricom te institucije, Katrin De Bol.

Iz Vlade je saopšteno da je De Bol ukazala na oblasti i opseg saradnje koje imaju sa državama članicama EU i partnerskim zemljama u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Abazović je istakao da je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije jedan od prioriteta rada nove Vlade i da u tom cilju Crna Gora nastavlja da jača saradnju sa međunarodnim institucijama. «Organizovani kriminal u regionu Zapadnog Balkana je direktna bezbjednosna prijetnja i EU i evropskim državama. Stoga, mislim da samo jednom zajedničkom saradnjom možemo da dođemo do rezultata koji će služiti na ponos našoj zemlji i našim parterima», kazao je Abazović.

Source link: www.vijesti.me