U amandmanima, koji su postali dio izvještaja koji je usvojen ove sedmice na vanjskopolitičkom odboru (AFET), pozdravljen je izbor nove predsjednice parlamenta Danijele Đurović i poziva se na imenovanje kopredsjedavajućeg POSP-a Evropske unije (EU) i Crne Gore što je prije moguće

EP o Crnoj Gori: Politička odlučnost nove Vlade mogla bi pomoći da se ubrza prijeko potrebni reformski proces

Evropski parlament u Briselu, Foto: Shutterstock

Politička odlučnost nove Vlade mogla bi pomoći da se ubrza prijeko potrebni reformski proces, kazali su iz Evropskog parlamenta (EP).

Poslanici EP u usaglašenim amandmanima na Izvještaj o Crnoj Gori pozdravili su formiranje nove manjinske Vlade sastavljene od proevropskih partija.

„To je posebno značajno u svjetlu nedavne ruske invazije u Ukrajini i kontinuiranog uticaja proruskih političkih partija i narativa u zemlji“, navodi se u usaglašenim amandmana u koje je Televizija Crne Gore imala uvid.

U amandmanima, koji su postali dio izvještaja koji je usvojen ove sedmice na vanjskopolitičkom odboru (AFET), pozdravljen je izbor nove predsjednice parlamenta Danijele Đurović i poziva se na imenovanje kopredsjedavajućeg POSP-a Evropske unije (EU) i Crne Gore što je prije moguće.

Source link: www.vijesti.me