Opštinskoj izbornoj komisiji podnešeno pet izbornih listi – sve od konstituenata aktuelne lokalne vlasti, ostalima na jesen još 24 sata da prijave svoje liste

Lokalna vlast Tivta na izbore ide u pet kolona

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Opštinskoj izbornoj komisiji Tivat do večeras je predato ukupno pet izbornih listi sa imenima kandidata za odbornike na predstojećim vanrednim lokalnim izborima, od kojih je ona potvrdila i proglasila četiri, a jednu listu je vratila na doradu zbog formalnih neostataka.

Izborne liste sa imenima svoja po 32 kandidata za odbornike, koliko ih se i bira u novi saziv Skupštine opštine Tivat, OIK-u su danas tokom dana podnijele tri lokalne grupe građana, a koje su skoro sve na prošlim izborima, nastupale zajedno i bile konstituenti koalicije građanskih listi „Narod Pobjeđuje“ (NP) što je tada, prvi put nakon 25 godina, u Tivtu na biralištima porazila DPS.

Listu „Željko Komnenović — Narod Pobjeđuje, Demokrate i DSS“ predvodi aktuelni tivatski gradonačelnik Željko Komnenović. Listu „Tivatska akcija i Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat–jer smijemo i možemo-Mirko Kovačević“, predvodi profesor književnosti i lider TA, Mirko Kovačević. Ove dvije liste OIK je potvrdila i proglasila, dok je na doradu vratila izbornu listu „Arsenal za Tivat — Budimir Cupara“ čiji je nosilac sam Cupara koji je nekadašnji v.d. direktor Direkcije za investicije Opštine Tivat.

Prethodno, OIK Tivat je minulih dana potvrdila i proglasila još dvije izborne liste koje su joj predali grupa građana „Bokeški Forum“ i grupa građana „Krtoljska lista“. Njihovi nosioci dr Andrija Petković (Bokeški Forum), donedavni predsjednik SO Tivat, odnosno mr Jovan Brinić (Krtoljska lista), aktuelni sekretar za finansije Opštine Tivat. „Krtoljsku listu“ inače, takođe najvećim dijelom čine ljudi koji su na prošlim izbnorima nastupali u velikoj koaliciji „Narod Pobjeđuje“. BF je sa druge strane, bio postizborni koalicioni partner NP u aktuelnoj tivatskoj gradskoj upravi.

Source link: www.vijesti.me