Dok se predsjednik Đukanović kune u vladavinu prava, poražavajuće je za društvo, ali i trodecenijsku vlast njegove partije, to što je bivša prva dama pravosuđa Vesna Medenica u pritvoru i što se protiv bivšeg šefa tajne službe Dejana Peruničića vode tri postupka

U ime naroda i vječite vlasti

Vedrili i oblačili: Vesna Medenica i Milo Đukanović, Foto: Filip Roganović

Činjenica da se protiv bivšeg direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Peruničića vode tri postupka, a da je bivša prva dama pravosuđa Vesna Medenica pod sumnjom da je protivzakonito uticala na sudije i da se povezuje sa organizovanim kriminalom, poražavajuća je i za društvo koje je tri decenije bilo zarobljeno vlašću jedne partije.

Sem što je šokantno, po ocjeni sagovornika “Vijesti”, predstavlja i sramotu za državu čiji najviši zvaničnici, pa i predsjednik iz redova partije koja je imala višedecenijski monopol — Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, tvrde da je vladavina prava cilj i da je Crnoj Gori mjesto “u društvu evropskih porodica”.

I tako, uprkos sumnjama, nezvaničnim medijskim informacijama, navodima bivše opozicije o sprezi djelova bivše vlasti i organizovanog kriminala, postavlja se dilema da li optužbe protiv Medenice i Peruničića, više postupaka protiv bivših gradonačelnika mahom iz redova DPS-a, ukazuju na kriminogeni karakter ranijeg režima.

Đukanović je ranije na takvo pitanje “Vijesti” odgovorio odrečno. Upitan da li optužbe na račun Medenice i Peruničića ukazuju da je bivša vlast bila kriminalna kao što se percipira u dijelu javnosti, rekao je da čak i da se dokaže da su direktor ANB i Medenica krivi nikome ne daje za pravo da kaže da je prethodna vlast bila kriminalna:

Source link: www.vijesti.me