Aleksandar Jovanović Ćuta: Koalicija Moramo se neće cepati

Foto: Miroslav Dragojević/ Danas

Lider Ekološkog ustanka, Aleksandar Jovanović – Ćuta, izjavio je da se koalicija „Moramo“ neće cepati i da će prerasti u „sveopštinarodni zeleni pokret“ na čemmu se „uveliko radi“.

Jovanović je tako odgovorio večeras na pitanje portala Nova.rs o tome da li će, ukoliko budu ponovljeni izbori u Beogradu, Ekološki ustanak na njih izaći u istoj koalciji kao 3. aprila.

Rekao je i da je njihov posao da okupljaju ljude oko zajedničkih ciljeva i vrednosti: „da ova zemlja bude čista i zdrava i da naša deca ostanu da žive u njoj“.

Naveo je da će jedan od prioriteta parlamentarne borbe u Skupštini Srbije Ekološkog ustanka i koalicije Moramo biti insistiranje na „sprovođenju volje naroda kada je reč trajnoj zabrani eksploatacije litijuma“.

Najavio je i „resetovanje postojećeg Zakona o rudarstvu“ čime bi se, kako je naveo, „jednom za sva vremena zaustavila pljačka nprirodnih resursa i masovno trovanje prirode i društva“.

„Insistiraćemo na otvaranju svih građevnskih dozvola koje se odnose na izgrađene male hidrocentrale – ima ih preko 100, i striknom sprovođenju Zakona koji regulišu ovu oblast,“, rekao je on.

Ocenio je i da će to „za posledicu imati njihovo rušenje i vraćanje naših reka u korita“ imajući u vidu da, kako je rekao, „većina izdatih dozvola predstavlja zbirku teških krivičnih dela“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs