Ako Rusija uspije, nastat će ‘neopisiva bijeda diljem Europe’, rekla je još

Britanska ministrica otvoreno: 'Ruske snage moraju biti potisnute iz cijele Ukrajine'

Britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss rekla je da ruske snage moraju biti potisnute iz “cijele Ukrajine”, što predstavlja najjasniju izjavu do sada o britanskim ciljevima kada je riječ o ratu u Ukrajini, prenosi BBC.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Očito je da Truss podrazumijeva kako ruske snage moraju napustiti ne samo teritorij okupiran posljednjih tjedana, već i ona područja koja su napadnuta prije osam godina, kao što je Krim.

Treba ulagati u obranu

Ministrica vanjskih poslova također je jasno dala do znanja kako smatra kako bi Zapad trebao učiniti više da odvrati buduću rusku agresiju. Truss predlaže da se više troši na obranu te da zapadne zemlje koriste svoj gospodarski utjecaja kako bi isključile Rusiju sa svojih tržišta.

Rekla je da bi Zapad trebao pojačati obrambene sposobnosti ne samo Ukrajine nego i drugih ugroženih zemalja, poput Moldavije i Gruzije. Ako Rusija uspije, rekla je britanska ministrica, nastat će “neopisiva bijeda diljem Europe”. Pobjeda Ukrajine bila je “strateški imperativ” za Zapad, zaključila je Truss.

Source link: www.telegram.hr