Poslanik Demokratskog fronta ističe da mu je poznato da je "uobičajena praksa da poslanik podnosi ostavku tek nakon rezultata izbora", ali da sa tim u vezi nema ni najmanju dilemu i da ne želi da zadržava “rezervnu poziciju”

Božović podnio ostavku na poslaničku funkciju

Foto: Boris Pejović

Poslanik Demokratskog fronta Milo Božović podnio je ostavku na tu funkciju, jer je, kako je obrazložio, kandidat za gradonačelnika Budve.

“S obzirom na to da sam prihvatio da budem nosilac liste na predstojećim izborima u Budvi, a kako po slovu Ustava i zakona ista osoba ne može istovremeno obavljati funkciju poslanika u Skupštini i funkciju gradonačelnika, na ovaj način želim da stavim do znanja da u pogledu ishoda rezultata budvanskih izbora — ne ostavljam prostora ni za najmanju sumnju u izbornu pobjedu», navodi se u njegovom saopštenju.

Dodaje da mu je poznato da je «uobičajena praksa da poslanik podnosi ostavku tek nakon rezultata izbora», ali da sa tim u vezi nema ni najmanju dilemu i da ne želi da zadržava “rezervnu poziciju”.

Božović ističe i da nedvosmisleno vjeruje u «ogromnu podršku građana i građanki Budve» kao i u pobjedu liste koju predvodi.

Source link: www.vijesti.me