Picula za “Vijesti” kaže da je svakako pozitivno što je napokon došao kraj odugovlačenju sa samim zakazivanjem sjednice Skupštine.

”Lider u procesu evropskih integracija treba ponovo da počne da trči ka članstvu u EU”, poručio je Bilčik

Bilčik: Vrijeme je od suštinskog značaja; Picula: Izazov je za godinu riješiti društvenu krizu

Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Boris Pejović

Krajnje je vrijeme za rješavanje dugotrajne političke krize u Crnoj Gori i za novu vladu biće izazovno da za godinu ostvari društveni preokret i stabilnost, smatraju poslanici Evropskog parlamenta (EP) Tonino Picula i Vladimir Bilčik.

Picula za “Vijesti” kaže da je svakako pozitivno što je napokon došao kraj odugovlačenju sa samim zakazivanjem sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj bi trebalo da se izabere nova Vlada.

”Bilo je očekivano da će se prije ikakvog raspleta složene političke situacije u Crnoj Gori događati komplikacije. Utoliko političke igre i manevrisanja uoči sazivanja ove sjednice nisu predstavljali osobito iznenađenje”, rekao je Picula, koji je izvjestilac EP za Crnu Goru.

Bilčik je za “Vijesti” kazao da je vrijeme od suštinskog značaja i da ne treba izgubiti i april, s obzirom na to da je nepovjerenje Vladi Zdravka Krivokapića izglasano u februaru, a u martu je došao predlog o formiranju manjinske vlade, odnosno mandat da sastavi vladu predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dao je potpredsjedniku odlazeće Vlade Dritanu Abazoviću (GP URA).

Source link: www.vijesti.me