Na obiteljsku kuću u kojoj je bila Elmira Sefo strušila se stijena, javljaju mediji

U potresu poginula 27-godišnjakinja, na obiteljsku kuću srušila se stijena

Od posljedica potresa u Bosni i Hercegovini preminula je 27-godišnja Elmira Sefo, piše Avaz. U teškom je stanju dovedena na odjel hitne pomoći, nakon što je stijena pala na obiteljsku kuću u mahali Kukakavac u Stocu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U bolnicu je dovezena bez pulsa, u komi. Liječnici su je pokušali reanimirati, no nije bilo spasa. Njezini roditelji i sestra su lakše ozlijeđeni, naveli su iz bolnice, dok se ispred bolnice tijekom noći okupila shrvana obitelj djevojke.

Iz Doma zdravlja u Stocu je rečeno da su imali i veći broj građana s napadom panike. Epicentar potresa bio je u istočnohercegovačkoj općini Ljubinje, 19 kilometara istočno od Stoca.

Provjeravaju stanje na terenu

Načelnik Općine Ljubinje Stevo Drapić rekao je da je pričinjena materijalna šteta na stambenim objektima i općinskim zgradama te da službe Civilne zaštite provjeravaju stanje na terenu.

U Mostaru je veliki broj uznemirenih građana istrčao na ulice jer su se objekti snažno tresli, a sve je trajalo dulje vrijeme. Obrušilo se više crjepova na ulice te dimnjaka, a zabilježene su i štete na automobilima.

Takvi potresi svrstani su u kategoriju vrlo jakih potresa od kojih nastaje rušenje i razaranje uz znatne štete na namještaju u kućama. Ovaj se potres osjetio u većem dijelu BiH i Hrvatske.

Source link: www.telegram.hr