Ukrajinski obavještajci smatraju da je ovo uhićenje dio operacije čišćenja vodstva Luhanska

Zloglasni FSB navodno uhitio jednog od vođa samoproglašene republike na istoku Ukrajine

FOTO: AFP

Ukrajinsko ministarstvo obrane tvrdi da su ruske snage sigurnosti uhitile vođu proruskih separatista na istoku Ukrajine. Pozivaju se na informacije ukrajinskih obavještajaca koji su poručili da je FSB uhitio Igora Aleksandrovića Korneta, ministra unutarnjih poslova samoproglašene Narodne republike Luhansk.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Kornet je 49-godišnji proruski separatist koji je, prema ukrajinskim informacijama sada u pritvoru u Rostovu na Donu. Tamo navodno čeka suđenje.

Ukrajinski obavještajci su objavili i da je ovo uhićenje bilo dijelom operacije “čišćenja vodstva” samoproglašene republike. Insider koji prenosi ove informacije napominje da ih nije mogao neovisno provjeriti.

Vodstvo Luhanska negativno reagiralo na uhićenje

Ministarstvo obrane Ukrajine je reklo da je ovo uhićenje naišlo na “negativne reakcije” vodstva samoproglašene republike koje ga vidi početkom “promjena u organizacijskoj strukturi moći unutar kvazidržave”.

Ukrajinska vlada je objavila i da Rusija pokušava mobilizirati još ljudi koji bi se borili na istoku Ukrajine i to kako bi nadoknadili gubitke koje imaju.

Source link: www.telegram.hr