Na koalicijskom sastanku nije bilo riječi o rekonstrukciji Vlade? Prvi čovjek Kluba zastupnika HDZ-a pojasnio i zašto

Branko Bačić u društvu Vladimira Šeksa i Andreja PlenkovićaGoran Mehkek/Cropix

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić kazao je u utorak da na sastanku vladajuće koalicije nije bilo riječi o najavljenoj rekonstrukciji Vlade, pa ta tema ovoga tjedna neće biti ni na sjednici Sabora.

Danas nismo uopće raspravljali o rekonstrukciji Vlade, izjavio je Bačić novinarima u Banskim dvorima nakon koalicijskog sastanka.

«Ovaj tjedan nema glasovanja, pa samim tim neće biti ni odlučivanja o rekonstrukciji Vlade», rekao je.

Ponovio je da su koalicijski partneri ranije dali potporu rekonstrukciji te da će o njezinu obimu i datumu odlučiti premijer Andrej Plenković.

Novinare je zanimalo i kako tumači učestala medijska nagađanja da će premijer kod rekonstrukcije posegnuti za izvanstranačkim kadrovskim rješenjima, na što je odgovorio kako je Vlada gotovo jednostranačka te da ta činjenica govori o tome koliko je HDZ potentna stranka kad su u pitanju kadrovska rješenja.

«Vjerujem da ćete to primijetiti i kroz buduću rekonstrukciju», poručio je.

Za najnovije povećanje cijena goriva Bačić je ustvrdio kako bi ono bilo i veće bez Vladina ograničavanja marže, smanjivanja trošarina i ukidanja zelene naknade.

«Zbog takvih mjera Vlade cijena naftnih derivata je gotovo dvije kune manja od one koja bi bila da nije bilo Vladine intervencije», naglasio je i dodao da će Vlada dalje pratiti stanje na tržištu i po potrebi reagirati.

Naveo je i da se na koalicijskom sastanku nije raspravljalo o skorašnjoj komemoraciji u Jasenovcu, odnosno njezinu okviru ili protokolu, te da na tom sastanku nije sudjelovao predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Source link: slobodnadalmacija.hr