Prema saznanjima "Vijesti" danas su održane nove konsultacije između dijela konstituenata potencijalne manjinske vlade i sada se samo čeka odluka Glavnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) o tome da li će ući u vladu

Novaković Đurović kandidat za ministra ekologije i urbanizma, Vlaović za resor kulture i medija

Novaković Đurović i Vlaović, Foto: GP URA, Csucg.co.me

Ana Novaković Đurović biće kandidat Građanskog pokreta URA za ministarku ekologije i urbanizma u vladi čiji je mandatar lider te partije Dritan Abazović.

Za mjesto ministarke kulture i medija biće predložena teoretičarka i istoričarka umjetnosti Maša Vlaović, kao nestranačka ličnost.

Prema saznanjima «Vijesti» danas su održane nove konsultacije između dijela konstituenata potencijalne manjinske vlade i sada se samo čeka odluka Glavnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) o tome da li će ući u vladu. Sjednica GO SNP zakazana je za utorak.

Kako je «Vijestima» rekao izvor upućen u pregovore, u slučaju da SNP odluči da ipak neće u vladu sa Socijaldemokratskom partijom (SDP), manjinska vlada će se formirati bez SNP-a, a ministarska mjesta koja su pripala toj partiji će biti podijeljena između ostalih konstituenata.

Source link: www.vijesti.me