Tko je na kraju izgubio okladu, Grmoja ili Kapulica? Nakon što je HDZ-ovac poručio ‘mostovcu‘ da napusti političku scenu ‘ako ima časti‘ stigao je i odgovor

Tko je u pravu, Kapulica ili Grmoja?Cropix

Nedugo nakon što je HDZ-ov zastupnik Mario Kapulica pred kamerama rekao da je bio na poligrafskom ispitivanju u tvrtki ovlaštenoj za takvu vrstu poslova, da je ispitivanje potvrdilo da nikad nije bio u društvenom klubu u Slovenskoj 9 (čiji je domaćin bio nekadašnji šef Uprave Janafa Dragan Kovačević) te da je Grmoja izgubio okladu zbog čega očekuje da Mostov zastupnik održi riječ i napusti politički scenu — oglasio se i prozvani saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja, piše Jutarnji list.

— Dakle, popis s akterima afere Janaf i posjetiteljima kluba u Slovenskoj 9, koji sam dobio u jeku afere Janaf, je itekako vjerodostojan. Na njemu se nalaze imena poput Milorada Pupovca, Olega Butkovića, Zorana Šprajca, Zorana Milanovića, Borisa Rašete i mnogih drugih istaknutih političara i novinara. Kapuličina veza sa aferom i akterima afere je puno snažnija i direktnija od samog odlaska u Klub u Slovenskoj 9, gdje su se nalazili političari i novinari — osim nas Mostovaca.

Nakon svih ovih informacija iz istraga USKOK-a Kapulica ne bi trebao na poligraf gdje će odgovarati na jedno pitanje nego na informativni razgovor u DORH i USKOK gdje bi trebao odgovoriti na cijeli niz pitanja — poručio je Grmoja.

Podsjetimo, Mario Kapulica oglasio se ranije tijekom ovog dana.

— Rezultati poligrafskog ispitivanja su idući: Nikada nisam bio u klubu u Slovenskoj 9. Prije izbijanja afere i spominjanja tog kluba u medijima, ja za taj klub nisam niti znao. I treće, iz poligrafskog ispitivanja razvidno je i da me nitko nikada nije pozvao da dođem u taj klub u Slovenskoj 9. Od Grmoje očekujem da do kraja dana ovo komentira, jer od sutra on više ne pripada hrvatskoj političkoj sceni. A ja bih mu poručio da, ako ima časti, sam napusti hrvatsku politiku. On je politički mrtav. Ovo je žalostan kraj jedne karijere — rekao je nešto iza podne Mario Kapulica.

Svemu je prethodila svađa pretprošle nedjelje u studiju N1 televizije nakon što je Grmoja rekao da ima popis gostiju spomenutog kluba na kojemu je i Kapuličino ime. U studiju je pala je i oklada — onaj tko «padne» na poligrafu, mora napustiti politiku!

Brzo nakon što je Kapulica pred novinarima pročitao nalaze poligrafskog ispitivanja, potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja za Jutarnji list poručio je: «Kapulica nije ispoštovao naš dogovor, a taj je bio da javno, na televiziji i pred kamerama, odgovori na pitanja njegove povezanosti s aferom Janaf i klubom u Slovenskoj 9».

— On je navodno to odradio u privatnom aranžmanu, a da mi ne znamo uopće na kakva je pitanja odgovarao i kako su bila postavljena. Ja sam još prošli ponedjeljak iznio njegove puno direktnije veze s tom aferom od samog odlaska u famozni Klub i tražio da javno odgovori na sva ta pitanja. Budući da je u strahu danas se smiješnim manevrom pokušao izvući. Šira javnost ne zna da je Kapuličin kum i pouzdanik Goran Puklin u svom stanu čuvao više od četiri milijuna kuna Dragana Kovačevića iz Kluba u Slovenskoj 9. Kada je Puklin priveden Uskokovi istražitelji pretražujući njegov mobitel otkrili su novi krak afere Janaf u kojoj svoju ulogu ima i Mario Kapulica.

Na temelju poruka u jednoj WhatsApp grupi Uskok je proširio optužnicu za novu točku optužbe kojom se tereti Kapuličinog kuma Puklin da je tvrtki Fleksbit (čiji je Puklin bio prikriveni vlasnik) namjestio posao nabave softvera za online klađenje koje je Hrvatska lutrija platila navedenoj tvrtki ukupno 8,29 milijuna kuna.

Sve te poslove tvrtki Fleksbit namjestio je Željko Fadljević koji je bio direktor logistike u Hrvatskoj lutriji, a iz mobitela Kapuličina kuma Puklinova jasno je da je Fadljevića upravo Puklin postavio u Hrvatsku lutriju i da je o tome obavijestio svog kuma Kapulicu. Uskokovi istražitelji su u Puklinovu mobitelu pronašli WhatsApp poruka koju je 22. rujna 2019. Puklin poslao svojem prijatelju i kumu Mariju Kapulici, predsjedniku Zajednice utemeljitelja HDZ-a, a u kojoj tvrdi da je on predložio.

Source link: slobodnadalmacija.hr