Razvoj događaja u Ukrajini pratite uživo na Telegramu

Uživo: novi raketni napadi na Odesu, CNN javlja da gori skladište goriva

ŠTO SE TRENUTNO DOGAĐA:

Članak se nastavlja ispod oglasa

  • Rusi počinili masovne ratne zločine u povlačenju
  • Jutros novi napadi na lučki grad Odesu
  • Ratovanje se sve više prebacuje na jugoistok Ukrajine
  • Ukrajina tvrdi da se tisuće izbjeglica vraćaju u zemlju

Razvoj događaja pratite uživo na Telegramu:

Glavni ruski pregovarač demantira da je došlo do napretka

GLAVNI ruski pregovarač Vladimir Medinski rekao je da ruska pozicija o Krimu i Donbasu ostaje nepromijenjena i da mirovni pregovori nisu dovoljno napredovali za sastanak Zelenskog i Putina. U postu na Telegramu Medinski je napisao: “Nacrt sporazuma nije spreman za podnošenje na sastanak na vrhu. Ponavljam uvijek iznova: pozicija Rusije o Krimu i Donbasu ostaje NEIZMIJENJENA”.

Time je demantirao informacije koje su se jučer pojavile u medijima, o tome da je Rusija pristala na većinu Ukrajinskih zahtjeva. Ukrajinski pregovarač David Arakhamia izjavio je da Rusija službeno prihvaća ukrajinske zahtjeve, osim po pitanju Krima.

U Odesi gori skladište goriva

08:23 – CNN javlja da u napadnutoj Odesi gori skladište goriva, radi čega je dio grada prekriven dimom.

Johnson želi pomoći u obrani Odese

08:15 – Britanski premijer Boris JOhnson želi naoružati Ukrajinu za obranu Odese. Premijer Johnson rekao je ministrima da planira naoružati Ukrajinu protubrodskim projektilima kako bi spriječio rusko bombardiranje i napredovanje na Odesu, javlja Kijev Independent.

Novi napadi na Odesu

08:11 – Više eksplozija čula se ujutro u nedjelju u Odesi, lučkom gradu na jugu Ukrajine, a gradska uprava objavila je na internetskim stranicama da je riječ o raketnim napadima. Prema izjavama svjedoka, u gradu se čulo više eksplozija i vidi se dim. Grada je napadnut raketama, a pojedinim dijelovima grada došlo do požara, navela je gradska uprava.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Source link: www.telegram.hr