Ukrajinski predsjednik je rekao da su proteklog tjedna ukrajinske snage zadale ‘snažne udarce neprijatelju’

Zelenski tvrdi da je ubijeno 16.000 ruskih vojnika. 'Okupatorima more neće biti mirno'

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je novu videoporuku na Facebooku, u kojoj se dotaknuo navodnog nestanka ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Kažu da je ruski ministar obrane negdje nestao. Zanima me je li odlučio osobno posjetiti Čornobaivku”, rekao je, misleći na grad nedaleko okupiranog Hersona u kojem su ukrajinske snage, kako tvrde, ubile još jednog ruskog generala Jakova Rjezanceva. Zelenski je, izgleda, pratio pisanje zapadnih medija posljednjih dana o tome kako ruski ministar Šojgu nije viđen još od 11. ožujka.

U međuvremenu, u Rusiji su se primili posla kako bi takvim pričama stali na kraj. Tako je na ruskoj televiziji jučer prikazana snimka navodnog sastanka ruskog Vijeća sigurnosti na kojem je, uz druge visoke dužnosnike, videopozivom sudjelovao i Šojgu.

‘Zadali smo snažne udarce neprijatelju’

Ukrajinski predsjednik poručio je da su “proteklog tjedna ukrajinske snage zadale snažen udarce neprijatelju” te da okupatori imaju “značajne gubitke”. “Zahvalan sam našim braniteljima što su pokazali okupatorima da im more neće biti mirno, čak i kada nema oluja”, rekao je još Zelenski, referirajući se na ukrajinsko uništavanje velikog ruskog broda u luci Berdjansk.

Zelenski u videu tvrdi da je Rusija do sada izgubila više od 16.000 vojnika. “Među njima su visoko rangirani zapovjednici”, dodao je. Rusija je danas, podsjetimo, objavila da je od početka invazije izgubila 1351 vojnika.

Source link: www.telegram.hr