POKS: Žika Gojković isključen iz stranke krajem decembra

Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) upozoraio je „javnost na obmanu Žike Gojkovića koji se lažno predstavlja kao predsednik stranke da je isključio iz stranke sedam visokih funkcionera“.

Podsećamo da je legitimna izborna skupština POКS, 3. januara izabrala većinom glasova delegata za novog predsednika Vojislava Mihailovića i da je u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu u toku pravna procedura o izmeni zastupnika POКS.

„Žika Gojković nema nikakva prava u stranci, a ponajmanje da nekog isključuje, jer ne samo da nije predsednik, nego je punovažnom odlukom Predsedništva POКS isključen iz stranke još 28. decembra prošle godine“, navodi se u saopštenju i dodaje kako se „njegove odluke tiču se POКS koliko i odluka uprave Vodovoda“.

U saopštenju se naglašava da se POКS ne osvrće na ove provokacije, nego nastavlja svoju predizbornu kampanju zajedno sa DSS u okviru koalicije NADA, sa dr Milošem Jovanovićem kao kandidatom za predsednika Srbije i Vojislavom Mihailovićem kao prvim na listi za beogradske izbore.

Krajeem pošle godine u POKS-u je došlo do rascepa i održane su dve izborne skupštine, deo sa dosadašnjim predsednikom Gojkovićem
njega je ponovo izabrao na to mesto, a druga struja je izabrala Mihailovića, koji bi trebalo da bude kandidat za gradonačelnika.

Resorno ministarstvo još nije unelo izmene o zastupniku Pokreta.

Source link: www.danas.rs