‘Samo dva dana kasnije, samoizolacija je za slučajeve poput mojega ionako skraćena na sedam umjesto 10 dana’

Gospodin iz Đulovca koji je dan ranije izašao iz izolacije: ‘Nemam novca za kaznu, radije ću u zatvor’

Kako je ranije ovaj tjedan izvijestila Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska, jedan gospodin iz općine Đulovac uhvaćen je u kršenju samoizolacije. Taj 50-godišnjak izašao je dan ranije nego što je smio i zato je dobio prekršajni nalog prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, s propisanom kaznom od 8 do 15 tisuća kuna.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Gospodin će se žaliti jer smatra da, citiramo, nije nikoga ugrozio. “Izolacija mi je određena od 20 do 29 siječnja. Kako godinama bolujem od dijabetesa tip 2, preporučeno mi je svakodnevno kretanje”, kazao je za 24 sata i konstatirajući kako mu je to preporučila i liječnica. “Otkako prakticiram hodanje prirodom, vrijednost inzulina koji si dajem svako jutro sam prepolovio”, dodao je.

‘Dosta je nelogičnosti u tim kriterijima’

Kako se nije kretao osam dana, šećer mu je porastao pa je odlučio izaći iz kuće kako bi odradio pješačenje po livadi i šumi. No, policajci koji su došli u kontrolu nisu ga zatekli kod kuće i nastao je problem.

“U tim kriterijima ima dosta i nelogičnih stvari”, komentirao je dodajući kako je samo dva dana kasnije mijenjana odredba o dužini trajanja izolacije koja je skraćena na sedam umjesto deset dana koliko je do tada iznosila.

“Gledajte, nemam novca za platiti tu kaznu. Razmišljam da oko me osude, odem u zatvor, samo moram vidjeti imam li dovoljno godišnjeg odmora”, kazao je za 24 sata.

Source link: www.telegram.hr