Dačić sa Eskobarom o odnosima Srbije i SAD

foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠOV/MO)

Predsednik skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas u Beogradu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom (Gabriel Escobar) o odnosima Srbije i SAD, procesu evropskih integracije Srbije i predstojećim izborima, saopštio je parlament.

Dačić i Eskobar su se složili da se bilateralni odnosi razvijaju uzlaznom putanjom i da postoji obostrana spremnost za njihovo produbljivanje.

Eksobar je podvukao da SAD snažno podržavaju proces evropskih integracija Srbije, kao i čitavog regiona i da u narednom periodu očekuju napredak.

Dačić i Eskobar razgovarali su o predstojećim izborima u Srbiji.

„Predsednik skupštine istakao je da Srbija aktivno radi na unapređenju svog izbornog procesa implementirajući dogovore postignute u međustranačkom dijalogu“, navodi se u saopštenju.

Eskobar je izrazio uverenje da će izbori biti održani u fer i demokratskoj atmosferi i da će na njima učestvovati sve političke stranke.

Eskobar i specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak nalaze se u poseti Srbiji.

Source link: www.danas.rs