Lekić ocijenio skandaloznim odbijanje Vlade da potvrdi platformu za put ministra vanjskih poslova u Skoplje

Bez svijesti o blamiranju države

Haotična agonija Vlade: Lekić na sjednici Odbora, Foto: Luka Zekovic

Predsjednik skupštinskog Odbora za međunarodne odnose i lider Demosa Miodrag Lekić ocijenio je da je kriza vlasti prešla u blamiranje države i da su partije u obavezi da što prije «konstituišu ozbiljne inicijative za legalno prevazilaženje teškog institucionalnog stanja u zemlji».

On je to rekao povodom diplomatskog skandala kada je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović morao da prekine zvaničnu posjetu Sjevernoj Makedoniji, jer Vlada juče nije usvojila platformu za taj događaj. Lekić je za ovaj problem, međutim, okrivio i samog ministra jer, kako kaže, nije podnio ostavku nakog što mu je izglasano nepovjerenje u Skupštini.

«Dok se državne institucije nalaze u stanju slobodnog pada, (Zdravko) Krivokapić i Radulović se nadgornjavaju, prelazeći sada i na međunarodni teren. Nažalost, bez svijesti o blamiranju države», kaže Lekić.

Radulović je juče otputovao u Sjevernu Makedoniju u prvu radnu posjetu na poziv kolege Bujara Osmanija, a najavljeno je da su planirani susreti sa najvišim zvaničnicima te zemlje, predsjednikom Stevom Pendarovskim, potpredsjednikom Vlade za evropska pitanja Bojanom Maričićem, kao i predsjednikom Sobranja Taljatom Džaferijem.

Source link: www.vijesti.me