Tadić, Obradović i Lazović rezervisani prema kandidaturi Ponoša

Foto: printscreen

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, lider Dveri Boško Obradović i Radomir Lazović iz pokreta „Ne davimo Beograd“ nisu u „Utisku nedelje“ dali eksplicitnu podršku predlogu Stranke slobode i pravde da Zdravko Ponoš bude kandidat opozocije na predsedničkim izborima, prenosi N1.

Lazović je rekao kako je očekivao da opozicija pre tog predloga razgovara.

„Očigledno da predlog njega kao predsedničkog kandidata ne okuplja čak ni koaliciju koja ga je predložila, tako da mi ćemo razgovarati sa njima, videćemo da li je to najbolje rešenje, mi smo zaista stvarno otvoreni, potpuno, voleli bismo da razgovaramo ako je to najblje rešenje“, poručio je on.

Kako navodi N1, Lazović je dodao i da je očekivao i rezultate istraživanja koje je najavila koalicija SSP-a, DS-a i Narodne stranke, a koja bi, kako je naveo, trebalo da budu gotova u utorak.

Nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić rekao da nije vreme za komentarisanje eventualne kandidature Zdravka Ponoša.

„to nije čak ni kandidat te grupacije stranaka okupljenih oko Dragana Đilasa, a što se onda ne izjašnjavamo o svim ostalim kandidatima koji su dosad pojavili, evo na primer Boško Obradović – što se opozicija ne izjašnjava o Bošku Obradoviću, izjašnjava se o Ponošu. Hajde malo da uvedemo principa, reda i malo logike u čitav ovaj proces“, poručio je Tadić.

Kazao je i da bi Vuk Jeremić trebalo da iznese svoje mišljenje, jer je ipak Ponoš donedavno bio njegov potpredsednik, a sada je promovisan od strane druge stranke za predsedničkog kandidata.

Tadić je kazao i da nije odbacio mogućnost da se i sam kandiduje na predstojećim predsedničkim izborima, i najavio je da će odluku o tome saopštiti narednih dana.

Lider pokreta „Dveri“ Boško Obradović rekao je da nije siguran da je Ponoš dobar zajednički kandidat opozicije.

„Generalno je Ponoš doživljen u delu javnosti kao NATO kandidat, odnosno kao neko ko u svojoj biografiji – i to je, čini mi se, nešto što zabrinjava – ima tu crtu saradnje sa NATO paktom, da je prvi otvorio kancelariju za saradnju sa NATO-om, da je prošao razne njihove sertifikate, i to je nešto što mislim da nema apsolutno nikakvih šansi u borbi protiv Vučića“, kazao je Obradović.

Predsednik „Dveri“ je naveo i da neće da se „krije“ iza nestranačkih kandidata, već da će kao politički lider preuzeti odgovornost i ući u predsedničku trku.

Stranka slobode i pravde je za predsedničkog kandidata predložila Zdravka Ponoša, što je Narodna stranka, čiji je on član, saznala je iz medija.

Source link: www.danas.rs