Konaković: SDA me spašava od džehenema ili žele da idu zajedno sa mnom

Izvor: N1

Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda PFBiH, kazao je danas kako mu iz SDA govore da sigurno ide u džehenem (pakao), ali mu uporno nude koaliciju.

Konaković je na zvaničnom Twitter nalogu ocijenio kako mu SDA nudi jednu od dvije opcije.

“Ima SDA novi film o meni u kojem kaže da sigurno idem u džehenem. I pored toga stalno nas zovu u koaliciju. Dvije su opcije, ili nude opciju da me oni spase da ne idem u džehenem ili su spremni zajedno sa mnom, a sve zbog vlasti”, zaključio je lider NiP-a.

Podsjećamo, prije nekoliko dana, govoreći o izboru članova Predsjedništva BiH, Konaković je kazao da je prijedlog Naroda i Pravde uvođenje četvrtog člana Predsjedništva BiH iz reda ostalih građana, kao i da se sva četiri člana Predsjedništva BiH biraju glasovima sa prostora cijele BiH kao jedinstvene izborne jedinice.

“Opredijeljeni smo za institucionalno jačanje Izbornog procesa u kontekstu njegove transparentnosti i sprječavanja izbornih prevara. Mi smo za nastavak razgovora o ustavnoj i izbornoj reformi sa akterima koji ne ruše ustavni poredak ove zemlje, i pregovora koji vode ka deblokadi institucija“, istakao je Konaković.

Source link: ba.n1info.com