Традиционален василичарски гала концерт

Националната опера и балет ја продолжува традицијата воспоставена повеќе од 25 години и вечерва и утре ќе го одржи гала концертот по повод празникот Василица.оваа година концертот носи наслов «Viva l’opera» каде ќе се изведуваат оперски арии, дуети и хорски делници. Нашата колешка марија латиновска  во живо од ноб содеталите за василичарскиот концерт ..

Source link: www.24.mk