Gervala: Sporno imenovani u predstavništvima u inostranstvu vratiće se na Kosovo

Izvor: Ekonomia Online

Ministarka spoljnih poslova Donika Gervala Švarc izjavila je da će biti ukinute sporne odluke, kako bi se vratila zakonitost u tu intituciju.

Ona je na Fejsbuku napisala da su konstatovani brojni prekršaji napravljeni prethodnih godina i upozorila da će biti još više provera nadležnosti.

«U okviru reorganizacije MIP-a, na pragu smo implementacije novog internog pravilnika, koji će omogućiti bolje i efikasnije funkcionisanje ove institucije. Veoma sam ponosan na sve te brojne zvaničnike, unutar dva ministarstva. i van diplomatskih misija, koji svojom posvećenošću, strašću i žarom, ličnim integritetom i profesionalizmom svakodnevno vredno rade na jačanju pozicije Kosova na međunarodnoj sceni. Svi oni koji su mimo zakona poslati u kosovske ambasade i konzulate u inostranstvu ili koji nisu ispunili osnovna očekivanja diplomata, postepeno će da se vraćaju u Prištinu.», navela je Gervala.

Dodala je da će otvoriti nove konkurse, na osnovu transparentnih profesionalnih kriterijuma, kako bi se Ministarstvo obogatilo kvalifikovanim diplomatama.

 

Source link: www.kosovo-online.com