Bečić je istakao da nas proslavljanje Badnjeg dana i Božića podsjeća na trajne vrijednosti našeg društva i države – mir, ljubav, multivjerski i multinacionalni sklad, solidarnost i komšijsku slogu

Bečić: Božić nas uči da brinemo jedni o drugima i u zajedništvu djelujemo

Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić prisustvovao je sinoć ponoćnoj Božićnoj liturgiji u Crkvi Svetog Georgija i Svetih 42 novomučenika momišićka u podgoričkom naselju Momišići, koju je služio otac Nikola Pejović.

Bečić je tom prilikom, još jednom, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitao Badnji dan i Božić.

U svojoj čestitki, Bečić je istakao da nas proslavljanje Badnjeg dana i Božića podsjeća na trajne vrijednosti našeg društva i države – mir, ljubav, multivjerski i multinacionalni sklad, solidarnost i komšijsku slogu – sve ono što valja čuvati i unapređivati, čega se svakog dana valja podsjećati. Blagi dani, poručio je Bečić, nam pomažu da prebrodimo sve nedaće oko nas i na najljepši način proslavimo svaku radost.

,,Ovo je praznik kada sve ostalo zaboravljamo, a kad nam se vraća životna snaga i vjera da sve prepreke možemo savladati kada računamo jedni na druge. Božić nas uči da brinemo jedni o drugima i u zajedništvu djelujemo, i da to nastavimo tokom cijele godine. Simbolika novog rađanja koja krasi Božić u nama bi trebalo da probudi nove nade i nove polete, s kojima ćemo ući u savladavanje novih izazova, kako na ličnom, tako i na porodičnom planu“, naveo je u čestitki Bečić.

Source link: www.vijesti.me