Tragovi opijata pronađeni su u smještaju i u kombiju

Šef sindikata policije Srbije kaže da su Periš i njegovo društvo konzumirali drogu

Danas je sedmi dan potrage za dvadesetsedmogodišnjim Matejem Perišem iz Splita, koji je nestao u Beogradu u ramo ujutro 31. prosinca. Nove detalje otkrivene u istrazi otkrio je predsjednik sindikata Viši javni tužilac Nenad Stefanović, koji je rekao kako su u kombiju u kojem su Periš i njegovo društvo stigli u Beograd pronađeni tragovi opijata.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Sve druge informacije koje se pojavljuju u medijima nisu službene, niti potvrđene, jer ovo tužilaštvo u suradnji s MUP-om aktivno sudjeluje i usmjerava potragu za nestalim mladićem”, izjavio je Stefanović. Kurir piše kako su iz Višeg javnog tužilaštva priopćili da je naređeno izuzimanje snimke sigurnosnih kamera, kao i vještačenje DNK profila s mjesta gdje je Periš viđen zadnji puta.

Drogu su, kaže policija, donijeli sa sobom

Predsjednik sindikata Policije Srbije Veljko Mijailović je za portal Mondo otkrio da su kod grupe iz Splita pronađene nedozvoljene supstance. Dodao je kako su Periš i njegovo društvo u Beograd stigli 30. prosinca, te da su već u svojem smještaju počeli konzumirati alkohol, što se nastavilo kroz večer. Kaže i da su tada konzumirali opijate.

“Možete misliti kako je to utjecalo na njihova tijela, alkohol i narkotici. Matej je negdje oko 1.40 ustao i naglo izašao van. Činjenica je da njegovi prijatelji skoro sat vremena nisu primijetili da ga nema, a nestanak su prijavili sutradan popodne. Mi smo našli tragove u kombiju u kojem su došli iz Hrvatske, kao i u smještaju u Beogradu. Oni su konzumirali drogu, nevjerojatno sva sedmorica. Tu drogu su donijeli sa sobom”, izjavio je Mijailović.

Nade je sve manje, ali policija ne odustaje

Mijailović je također rekao kako se ne bi trebala zanemariti činjenica da je Perišu prije mjesec i pol dana umro prijatelj, te da je time sigurno bio potresen.

Poručio je kako policija radi svoj posao, i da se još uvijek nadaju da će Periša pronaći život. “Što više vremena protječe, to je nade sve manje. Ali nećemo odustati dok ne riješimo ovaj slučaj”, zaključio je Predsjednik sindikata Policije Srbije Veljko Mijailović.

Source link: www.telegram.hr