Kostić (Dveri): Mini šengen je put u provaliju

Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Potpredsednik Pokreta Dveri Ivan Kostić ocenio je danas da je formiranje Mini šengena „put u provaliju i da je pogrešno to što su srpske vlasti ušle u integracije sa Albanijom i Severnom Makedonijom a da nisu proverile na referendumu da li su srpski građani za „Otvoreni Balkan“.

„Jučerašnje paljenje srpske zastave u Tirani treba da bude jasan signal predsedniku i Vladi Srbije da Srbija ne može na silu postati politički i privredni partner Albancima jer je i dalje previše otvorenih pitanja koja opterećuju naše odnose“, naveo je Kostić u pisanoj izjavi.

On je dodao da „Otvoreni Balkan“ objedinjuje albanski identitetski prostor i da će sigurno biti korišćen kao bezgranički i bescarinski prostor za „promet terorista, migranata, droge i ostalih roba čiji je promet zakonom zabranjen“.

„U momentu kada je bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji svakim danom sve ugroženija, kada su Srbi u Albaniji najugroženija nacionalna grupacija u savremenoj Evropi, pomalo smešno zvuči priča naših političara da će Srbija uspeti da izvuče neku korist od Mini šengena“, ocenio je Kostić.

Source link: www.danas.rs