Peci: Nedostatak kadrova posle hapšenja u Ministarstvu poljoprivrede

Izvor: Reporteri

Ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Faton Peci kaže da se to ministarstvo suočava sa nedostatkom kadrova, jer je veliki broj službenika u kućnom pritvoru ili se suočavaju sa krivičnim prijavama zbog zloupotreba sa subvencijama u poljoprivredi, prenosi Reporteri.

On je rekao da se tim slučajem bavi pravosuđe, a da su nedavna hapšenja sprečila finansijske zloupotrebe koje su se već duže dešavale u tom ministarstvu. 

«Da li će biti drugih radnji, to je na organima reda da odluče. To nije deo mojih obaveza», rekao je Peci. 

Prema njegovim rečima, najveći izazovi su bili brojni dugovi, stalni zahtevi poljoprivrednika i uticaj koji je imala pandemija.

Rekao je da je ministarstvo uradilo mnogo posla, od otplate dugova do unapređenja zakona, i da prvi put u 2022. ulazi sa strategijama za poljoprivredu i ruralni razvoj. 

«Veliki dugovi, nedostatak osoblja, stalni zahtevi poljoprivrednika, uticaj koji je imala pandemija. Sve su to bili veliki izazovi osim što smo uspeli da vratimo dugove i to ne bi bilo postignuto bez podrške vlade, premijera Kurtija i ministra finansija. Uspeli smo da izmirimo dugove i izdvojimo dodatna sredstva i realizujemo program», rekao je Peci.

Source link: www.kosovo-online.com