Osmani od Australije traži podršku članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama 

Izvor: Kosovapress

Kosovska predsednica Vjosa Osmani primila je danas otpravnika poslova ambasade Australije u Hrvatskoj, nadležnog za Kosovo, Adreu Bigija i zatražila nastavak podrške Australije u jačanju međunarodnog subjektiviteta, ali i u procesu članstva Kosova u međunarodnim organizacijama, prenosi Kosovo pres. 

Kako je saopšteno, Osmani je ocenila da su odnosi Kosova i Australije odlični i u tom kontekstu je istakla podršku Australije Kosovu na putu ka slobodi i nezavisnosti, izgradnji države i jačanju međunarodnog subjektiviteta.

Kosovska predsednica je navela da će politička saradnja sa Australijom biti proširena i u oblastima ekonomije, odbrane, obrazovanja, kulture i drugim oblastima od zajedničkog interesa.

Osmani je rekla da je Australija takođe doprinela za vreme rata na Kosovu tako što je dala sklonište kosovskim izbeglicama.

Na sastanku je bilo reči o značaju zelene agende, za koju je Osmani istakla da je jedan od njenih ciljeva, uz jačanje uloge žena u kosovskom društvu, kao i podršku deci sa smetnjama u razvoju. 

Source link: www.kosovo-online.com