DJB: Posle Stamatovića našu deklaraciju podržali Jovana Stojković i Čedomir Antić

foto: Printskirn

Predsednici Dosta je bilo i Zdrave Srbije Saša Radulović i Milan Stamatović su 30. novembra potpisali Deklaraciju suverenista i započeli kampanju protiv izmena Ustava, pozivajući građane da glasaju “ne” na referendumu 16. januara. Njima su se danas pridružili Jovana Stojković, predsednica pokreta Živim za Srbiju i Čedomir Antić predsednik Naprednog kluba, piše u saopštenju DJB.

Vlast je, po diktatu EU i na krilima bojkota koji im je dao praktično jednopartijsku skupštinu, sa tri četvrtine glasova, izglasala promene Ustava o kojima narod ništa ne zna i raspisala referendum za 16. januar sa pitanjem “Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Repulike Srbije” bez ikakvog obrazloženja šta se menja.

Ove promene Ustava se tiču pravosuđa. Amandmane na Ustav nije pisala vlast, naše Ministarstvo pravde i Vlada, već su napisani u projektu koji je finansirala Soroševa Fondacija za otvoreno društvo u kome su učestvovale i Soroševe nevladine organizacije kao što je to Jukom, navodi DJB.

Glavna promena je da se sudije i tužioci više neće birati pred očima javnosti u parlamentu, već sudije i tužioci treba da biraju sami sebe bez ikakve kontrole javnosti. Ovakvo rešenje ne postoji ni u jednoj uređenoj zemlji Evrope, tvrdi DJB.

Zato je jako važno da oborimo ove ustavne promene na referendumu 16. januara, da kao građani izađemo i zaokružio “ne”. Bojkot referenduma samo pomaže vlasti i EU da im ove ustavne promene prođu, tvrdi DJB u saopštenju.

Politička podela na suvereniste i globaliste je u celom svetu zamenila zastarelu podelu na levičare i desničare, navodi DJB i dodaje “suverenisti su svoji na svome, patriote koje najviše vole svoju zemlju, ali ne mrze nikoga”.

Source link: www.danas.rs