Veliki kamion s prikolicom prevrnuo se na opasnoj krivini, ima puno ozlijeđenih

Deseci mrtvih nakon prevrtanja kamiona u Meksiku, vjeruje se da su bili migranti

FOTO: Sky Podolje/screenshot

Najmanje 49 osoba, većinom migranata iz Srednje Amerike, poginulo je u nesreći s kamionom u južnoj meksičkoj državi Chiapas, rekli su dužnosnici u četvrtak, u jednoj od najtežih prometnih nesreća koje su se dogodile u zemlji posljednjih godina.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Nesreća se dogodila kada se veliki kamion s prikolicom prevrnuo na opasnoj krivini izvan grada Tuxtla Gutierrez, rekao je čelnik agencije civilne zaštite Chiapasa Luis Manuel Garcia.

Ozlijeđeno najmanje 58 osoba

Reutersove slike prikazuju bijelu prikolicu prevrnutu na bok na autocesti, dok neki ljudi leže na ceradama na tlu radi medicinske pomoći. Slike također prikazuju redove nečega što se čini kao tijela žrtava nesreće zamotana u bijele tkanine.

Među poginulima su muškarci, žene i djeca, dodao je Garcia u intervjuu za televiziju Milenio. U nesreći je također ozlijeđeno 58 osoba koje su prebačene u obližnje bolnice, rekao je Garcia. Troje je teško ozlijeđeno.

Migranti koji bježe od siromaštva i nasilja u Srednjoj Americi obično putuju kroz Meksiko kako bi stigli do američke granice, a ponekad su nagurani u velike kamione koje organiziraju krijumčari u iznimno opasnim uvjetima.

Source link: www.telegram.hr