Istovremeno načelnik Dicma navodi kako su podignute sve službe te da očekuje burnu noć

U poplavljenom Dicmu jedna obitelj optužuje načelnika i vatrogasce: 'Ujutro smo zvali, došli su tek popodne, ništa ne možemo spasiti'

FOTO: PIXSELL

Dicmo su danas poplavile ogromne količine kiše. Načelnik općine Petar Maretić kaže da takve prizore ondje nikad nije doživio, te ističe da su odmah podigli sve službe na noge i da mjesto brane od jutra. Međutim, priznaje i da je poplavljeno 15-ak kuća. Među njima su i one Biserke Gabrilo te njenih kćeri, piše Slobodna Dalmacija, za koju su tri žene ispričale što im se sve danas dogodilo. Pritom su prozvale načelnika i vatrogasce od kojih, tvrde, pomoć nisu dobile.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Sve je krenulo oko 10 i 30 sati ujutro. Mislili smo da se voda neće dizati, ali počela je nadirati i ćaća je odma zvao vatrogasce i općinu. Nitko ujutro nije došao, došli su tek oko 15:30!”, govori Biserkina kćer Sara Kurtović Vileta. Njena majka nastavlja: “Sami smo počeli punit’ vriće da obranimo što možemo, jer imamo i troje male djece u kući. Ali sve je propalo, ogromna je šteta. Ovo se nikad nije dogodilo, a nadležni nam nisu pomogli, nisu došli na vrijeme.”

U poplavljenom Dicmu jedna obitelj optužuje načelnika i vatrogasce: 'Ujutro smo zvali, došli su tek popodne, ništa ne možemo spasiti'

Posvađali se s vatrogascima

Sara dodaje da su im pomogli tek susjedi. Bijesna je, posebno na načelnika. “Načelnik općine Petar Maretić je tek sad došao, cijeli dan nikog nije bilo. Ovo je katastrofa, ništa se neće moći spasiti, sve je otišlo… “, govori Biserkina kćer te dodaje da će noćas spavati kod susjeda. Obitelj se, piše Slobodna, posvađala s vatrogascima, dok ih je napao još jedan muškarac.

Prozvani načelnik se brani tvrdeći da se bujica izlila u nikad većem obimu, te da su podigli sve dežurne službe te civilnu zaštitu Dicma i Sinja, ali i policiju. “Poplavilo je nekoliko kuća, pokušavamo to sanirati. Očekujemo burnu noć zbog najavljenog nevremena”, poručuje.

Source link: www.telegram.hr