Dionica autoceste bila je blokirana 13 sati

Politika & Kriminal
              Na autocesti u Slavoniji jučer se istovremeno dogodilo čak devet višestrukih sudara, očevid trajao cijelu noć

FOTO: Marin Tironi/PIXSELL/Ilustracija

Više od 13 sati za sav je promet bila zatvorena dionica autoceste A3 između čvora Okučani i Nove Gradiške u smjeru Lipovca radi očevida i uklanjanja vozila nakon čak devet prometnih nesreća koje su se praktički istovremeno dogodile u subotu nešto poslije 18 sati. Prema najnovijim informacijama brodsko-posavske Policijske uprave, jedan 51-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine je smrtno stradao, a još 12 ljudi je ozlijeđeno te je zbrinuto i Općoj bolnici Nova Gradiška.

O točnim okolnostima u kojima je došlo do kaosa na autocesti A3 još uvijek nema službenih informacija, a nije jasno ni koliko je točno vozila sudjelovalo u sudarima. Jučerašnji neslužbeni podaci spominjali su deset osobnih vozila, nekoliko kamiona i jedan autobus, a u policiji su tada napomenuli da je u trenutku nesreća na tom dijelu autoceste bila izuzetno gusta magla zbog koje je i brzina kretanja bila ograničena na 40 kilometara na sat. Konkretnije informacije policija je najavila nakon okončanja daljnjeg rada policijskih službenika i provođenja kriminalističkog istraživanja.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Trostruki sudar kod Garčina

Tek nekoliko minuta nakon dojave o nesrećama kod Nove Gradiške, brodsko-posavskoj policiji je stigla i dojava o trostrukom sudaru na istoj autocesti, ali kod mjesta Zadubravlje-Garčin, u smjeru Zagreba. Očevid na mjestu te nesreće je dovršen, a utvrđeno je da je u njoj jedna osoba lakše ozlijeđena.

Sudar je skrivio 54-godišnjak koji je vozio osobni automobil švicarskih oznaka, a pritom nije držao dovoljan razmak iza drugog vozila. “Došlo je do udara u poluprikolicu tegljača kojim je upravljao 39-godišnji državljanin Republike Srbije”, priopćila je policija i dodala da je automobil švicarskih oznaka potom odbačen prema autu slovenskih registracija, kojim je pretjecajnom trakom upravljao 67-godišnji vozač.

Lakše ozljede zadobila je 45-godišnja putnica u autu švicarskih oznaka, a policija je vozaču tog automobila izdala prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Source link: www.telegram.hr