Posebno su se zahvalili građanima Pule koji su im pomogli u gašenju požara

Pulski vatrogasci objavili na Facebooku: 'Nadljudskim naporima uspjeli smo obuzdati vatrenu stihiju'

FOTO: Srecko Niketic/PIXSELL

Veliki požar koji je u subotu oko 11,50 sati buknuo na području Dolinke i Valdebeka u Puli, lokalizan je oko 19 sati, no još nije gotov posao za vatrogasce koji će na požarištu ostati dežurati 72 sata. U gašenju požara sudjelovalo je više od 80 vatrogasaca s 25 vatrogasnih vozila, uz pomoć tri Canadaira. a pripomogao im je i veliki broj građana koji su čuvali svoje objekte i kuće.

“Požar je lokaliziran u 19 sati, a sad slijedi dogašivanje te će vatrogasci dežurati na požarištu 72 sata”, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Članak se nastavlja ispod oglasa

‘Građani su nesebično stali uz nas’

O požaru su se na Facebooku oglasili i pulski vatrogasci, koji kažu da su se s vatrenom stihijom borili “nadljudskim snagama”, a posebno su se zahvalili građanima “koji su nesebično i hrabro” stali uz njih i pomogli im. Objavu u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Težak dan je iza nas, ali još imamo posla. Jedan od možda najvećih požara u povijesti Pule stavljen je pod kontrolu i u tijeku je dogašivanje i gašenje. Budući da se radi o velikoj površini sanacija požarišta trajati će cijelu noć i naredne dane.

Nadljudskim naporima vatrogasaca kako na zemlji tako i iz zraka uspjeli smo obuzdati vatrenu stihiju. Hvala kolegama iz JVP Rovinj, Pazin, Labin, DVD-ima Pula, Medulin, Ližnjan, Marčana, Vodnjan, Fažana, Peroj, Svetvinčenat i Sutivanac, pilotima kanadera, policiji i GRAĐANIMA koji su nesebično i hrabro stali uz nas i pomogli”, napisali su.

Težak dan je iza nas, ali još imamo posla.Jedan od možda najvećih požara u povjesti Pule stavljen je pod kontrolu i u…

Posted by Javna vatrogasna postrojba Pula on Saturday, July 9, 2022

Ovdje možete pogledati kako su se građani hrabro borili uz vatrogasce i spašavali svoje domove. Vatra se opasno približila kućama pa su neki ljudi u panici morali pakirati stvari i bježati.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Source link: www.telegram.hr