Teška bitka za regiju Donjecka se nastavlja

Politika & Kriminal
              Zelenski: 'Rusi se svađaju tko je zaslužan za mali taktički napredak. Treba ih još jače pritisnuti'

FOTO: Screenshot Facebook/Volodimir Zelenski

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je znak neuspjeha Moskve to što su izbile unutarnje svađe oko toga tko je najzaslužniji za “taktički napredak” u gradu Soledaru.

“324 dana rata punog opsega i kako se sve promijenilo za Rusiju”, rekao je Zelenski u svom noćnom obraćanju u petak. “Već se svađaju oko toga kome pripisati nekakav taktički napredak. Ovo je jasan znak neuspjeha naših neprijatelja. To je još jedan poticaj za sve nas da još snažnije pritisnemo okupatora i da neprijatelju nanesemo veće gubitke”, rekao je, prenosi CNN.

Članak se nastavlja ispod oglasa

‘Bitka se nastavlja’

Rusko ministarstvo obrane u petak je objavilo da je zauzelo ukrajinski gradić Soledar, desetak kilometara udaljen od znatno poznatijeg Bahmuta. Ukrajinska vojska to je demantirala, objavivši da su borbe za grad u tijeku.

“Teška bitka za regiju Donjeck se nastavlja”, rekao je Zelenski. “Bitka za Bakhmut i Soledar, za Kreminnu, za druge gradove i sela na istoku naše zemlje se nastavlja. Iako je neprijatelj koncentrirao svoje najveće snage u ovom smjeru, naši ratnici – Oružane snage Ukrajine, sve obrambene i sigurnosne snage – brane državu”, zaključio je predsjednik.

Source link: www.telegram.hr