Razmatra se i uvođenje subvencionirane cijene struje za obrtnike i male poduzetnike

Novi detalji o Vladinom paketu mjera: izgleda da se vraćaju potpore za radna mjesta kao u doba koronakrize

FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Izlaze novi detalji Vladinog paketa mjera za ublažavanje udara rastućih cijena energenata koji bi, kako se ranije pisalo u medijima, trebao biti težak do šest milijardi kuna.

Osim pomoći za građane i javne institucije, navodi Jutarnji, razmatra se i uvođenje subvencionirane cijene električne energije za obrtnike i male poduzetnike. Prema još uvijek neslužbenim informacijama to bi se moglo odnositi na one koji imaju potrošnju do 100.000 kWh godišnje, a velike kompanije zasad nisu uključene.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Kako Jutarnji doznaje, veliki bi poduzetnici mogli biti obuhvaćeni određenim mjerama tek u nekom sljedećem koraku, to jest nakon što se o zajedničkom pristupu oko mogućeg limitiranja cijena energenata dogovore čelnici na razini Europske unije.

Potpore za očuvanje radnik mjesta

Također, navodi Jutarnji, razmatra se povratak potpora za očuvanje radnih mjesta preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, po uzoru na one koje su bile uvedene zbog ekonomskih posljedica pandemije korone.

Ranije se još pisalo da će se novim paketom značajno olakšati računi za električnu energiju institucijama iz javnog i neprofitnog sektora, poput škola, vrtića, bolnica i muzeja, jer se predviđa nov način obračuna, po nižoj tarifi.

Source link: www.telegram.hr