Ruski predsjednik ne prihvata da zemlje treba da imaju mogućnost da same biraju spoljnu politiku i da prave sopstvene saveze, njegov rat protiv Ukrajine je rat protiv te premise, a ista ideologija je ono što pokreće Kremlj da uspori i spriječi evroatlantske integracije Balkana

Eskobar za "Vijesti": Crna Gora ostaje privlačna meta Putinu

Morate se zapitati za šta je Putin sposoban negdje drugo, uključujući i Zapadni Balkan: Eskoba, Foto: US Embassy

Crna Gora ostaje privlačna meta za Moskvu zbog čega Sjedinjene Američke Države (SAD) i evroatlantski partneri treba da unaprijede kolektivne napore da se suprotstave neprijateljskim akcijama predsjednika Rusije Vladimira Putina, ocijenio je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

On za “Vijesti” kaže da ista pogrešna ideologija pokreće Kremlj da uspori i spriječi evroatlantske integracije Balkana.

”Putin ne prihvata poredak zasnovan na pravilima koja vladaju svijetom od Drugog svjetskog rata da zemlje treba da imaju mogućnost da biraju sopstvenu spoljnu politiku i da prave sopstvene saveze. Njegov rat protiv Ukrajine je rat protiv te premise. Ta ista pogrešna ideologija je ono što pokreće Kremlj da uspori i spriječi evroatlantske integracije Balkana”, rekao je Eskobar odgovarajući na pitanje koliko je jak uticaj Rusije na Zapadnom Balkanu.

Eskobar za "Vijesti": Crna Gora ostaje privlačna meta Putinu

Ratna razaranja u Ukrajinifoto: Reuters

Source link: www.vijesti.me