Referendumska izlasnost za Ginisa – u kragujevačkim Dulenima glasalo skoro 75 odsto stanovnika

Foto: Dulene KG/Gledićke planine

I dok vas televizijski kajroni izveštavaju da je referendumska izlaznost na nivou Srbije, u u ovom trenutku, oko 25 posto, u kragujevačkom selu Duleni ona je tri puta veća. Na referendumsko izjašnjavanje, danas izašlo je 74,66 posto Dulenaca.

– U selu koje nema ni 100 stanovnika i oko osamdesetak glasača, rezultat izlaznosti je skoro 75 posto, dok je prosek u državi samo 25, ne bez ponosa ističe Dejan Milenković, predsednik MZ Dulene koji je o ovom rekordnom procentu izlaznosti odmah izvestio medije, odmah se ograđujuići da ne zna „koliko je je Dulenaca glasalo za DA ili Ne”.

Duleni su selo u Gledićkim planinama u okolini Kragujevca. Časopis „Nova ekonomija” 2016. godine uvrstio je Dulene u deset najlepših sela Srbije.

Po povratku Dejana Milenkovića, rođenog u okolini Hanovera, u svoj zavičaj, koji je od pre pet godina i na čelu Mesne zajdnice ne samo ovo selo, već čitav ovaj deo Levča počeo zbog sajta „Dulene KG/Gledićke planine” da postaje sve prepoznatljivija turistička destinacija ne samo u Srbiji već u širem okruženju.

Više tekstova iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Source link: www.danas.rs