Nije cilj lošu, nazovi ekspertsku Vladu, zamijeniti sličnom — ovog puta manjinskom, samo sa drugim premijerom, već je cilj kako zemlju izvući iz krize, kako odblokirati pregovore sa EU, posvetiti se novim investicijama, ekonomiji, razvoju građanskog društva

Vlada mora pasti, želimo širu podršku

Crnoj Gori nasušno potrebna politička stabilnost i vlast sa širom podrškom: Raško Konjević, Foto: Boris Pejović

Poslanik u Skupštini i predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević ocijenio je da je za partiju koju predvodi ključno da aktuelna Vlada Zdravka Krivokapića i “formalno padne” i da za njeno rušenje žele širu podršku.

Konjević je rekao da se na inicijativu nekih partija iz vlasti, o tome duže vrijeme vode razgovori — najviše sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), i da je inicijativa o izglasavanju nepovjerenja Vladi odložena, jer su partije iz aktuelne većine sa kojima se razgovara zatražile odlaganje, “naglašavajući da ostaju privrženi osnovnoj ideji da Vlada mora pasti, jer ni oni nijesu zadovoljni njenim radom”.

”To je prihvaćeno kao izraz izgradnje povjerenja kako bismo dali dodatno vrijeme za njihove konačne odluke. Vrijeme konačnih odluka o ovom pitanju svakako dolazi, nekoliko dana više ili manje nije presudno”, ocijenio je Konjević u intervjuu “Vijestima”.

On je istakao da im ne trebaju novi ekperimenti, koji mogu da liče na aktuelnu Vladu, navodeći da su više puta ponovili da su izbori najčistija opcija.

Source link: www.vijesti.me