Bilo je “više komentara država članica i većina njih jeste apelovala da se daju opipljivi bilansi rezultata u presudama organizovanog kriminala i korupcije”

Dijalog ispred partijskih interesa

Petar Marković, Foto: Privatna arhiva

Potreba da se otpočne politički dijalog neophodan za imenovanja u pravosuđu i da se evropska agenda stavi ispred partijskih interesa — ponovo su istaknuti kao ciljevi kojima Crna Gora treba da teži kako bi napredovala u pregovorima sa Evropskom unijom, rekao je šef Misije Crne Gore u Briselu Petar Marković.

Govoreći o nedavnoj međuvladinoj konferenciji Crne Gore i Evropske unije, evropski komesar Oliver Varhelji nedavno je izrazio očekivanje da će se obezbijediti stabilna vlada i funkcionalni parlament kako bi se osigurao viši stepen vladavine prava.

Na pitanje kakav odgovor je dala delegacija Crne Gore s obzirom na političku krizu u državi, Marković je “Vijestima” rekao da su oni “predstavili sve aktivnosti koje su u toku u oblasti vladavine prava, ali i šta radi u širem kontekstu nastojanja da se depolarizuje politička situacija”.

“Tu je i set medijskih zakona, Zakon o budžetu i program ekonomskih reformi Evropa sad. Sve su to inicijative koje polako dobijaju široku podršku i ujedno smiruju rasplamsale nesuglasice i objedinjuju političke predstavnike i na taj način grade povjerenje za predstojeći politički dijalog i konsenzus”, rekao je Marković.

Source link: www.vijesti.me